Direct naar inhoud

Focus op financiële hervormingen

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Samen met New Rules on Global Finance (VS) en WEED (Duitsland), organiseert SOMO op 3 en 4 september 2015 een seminar over het integreren van publieke beleidsdoelen in financiële hervormingen. De bijeenkomst vindt plaats vlak voordat twintig ministers van financiën en directeurs van centrale banken elkaar zullen treffen op de G20 in Ankara. Ook zullen de organisaties de door de G20 voorgestelde financiële hervormingen op de voet volgen.

Publieke doelstellingen integreren in financiële regelgeving

Belangrijk doel van het seminar is om met maatschappelijke organisaties (NGO’s) uit de hele wereld te bespreken hoe publieke beleidsdoelstellingen geïntegreerd kunnen worden in financiële regelgeving. Voorbeelden hiervan zijn: het verminderen van ongelijkheid, doelen op het gebied van duurzame ontwikkeling, het promoten van voldoende financiële integratie en natuurlijk het voorkomen van financiële crises en hun bijbehorende negatieve gevolgen, zoals verhoogde werkloosheid.

Uitwisselen van zorgen

Een ander doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van zorgen en visies met de G20-beleidsmakers over (het gebrek aan) vooruitgang en de inhoud van de hervormingen.

Versterken maatschappelijk middenveld

Lange temijndoel van het seminar is tenslotte het versterken van het maatschappelijk middenveld zodat zij kunnen pleiten voor sterke hervormingen en veranderingen in het financiële systeem, zodat ze tegemoet komen aan publieke belangen.

Om de dialoog op gang te brengen met de G20-beleidsmakers en ter voorbereiding op de workshop, stelde een aantal NGO’s een verklaring op waarin de G20 hervormingsagenda wordt beoordeeld. Deze verklaring kan hieronder worden gedownload (in het Engels).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met , senior onderzoeker bij SOMO.

G20-Preventing-the-next-financial-and-debt-crisis (1413 downloads )

 

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.