Direct naar inhoud

Kritisch commentaar SOMO op G-20 en financiële hervormingen EU

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Ter voorbereiding op de G-20 bijeenkomst in Pittsburg komen op 4-5 september in Londen de Ministers en centrale bankiers van de landen die lid zijn van de G-20 bij elkaar. SOMO geeft kritisch commentaar op de financiële hervormingen die hier besproken worden en kijkt daarbij in hoeverre de hervormingen rekening houden met sociale en milieuaspecten.

SOMO stelt een overzicht(opens in new window) beschikbaar van de belangrijkste beslissingen en discussies rond financiële hervormingen die nog steeds plaats moeten vinden op EU-niveau in de komende maanden. Veel financiële hervormingen in de maak kunnen meer financiële stabiliteit garanderen maar sommige zijn controversieel. Dit leidt tot verhit debat zoals rond de voorstellen van de Europese Commissie om Hedge Funds en speculatie via derivaten minder riskant te maken.

De vraag blijft of de potentiële EU-hervormingen voldoende effectief zijn om de financiële sector echt te herzien en financiële stabiliteit te garanderen. SOMO geeft hier kritisch commentaar op en kijkt daarbij in hoeverre de hervormde financiële systemen rekening houden met sociale en milieuaspecten en niet alleen ten dienste staan van de financiële speculanten.

Meer gedetailleerde informatie over hoe financiële besluitvorming plaatsvindt op Europees niveau is te vinden in het rapport
Financial Regulation in the European Union(opens in new window) .

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.