Direct naar inhoud
Naaman Omar \ apaimages

Ceasefire
now

In solidarity with Gaza

SOMO onderzoekt multinationals. Onafhankelijk, feitelijk en kritisch, met een helder doel – een eerlijke en duurzame wereld, waarin publieke belangen zwaarder wegen dan bedrijfsbelangen.

Sinds 1973 werken we aan het hervormen van het economische systeem door de macht van bedrijven in te perken en sociale rechtvaardigheid op te bouwen. We voeren actiegericht onderzoek uit om de impact en ongekende macht van multinationals bloot te leggen en om de onderliggende structuren te laten zien die hieraan ten grondslag liggen.

We zijn gevestigd in Amsterdam en zijn een kennis- en onderzoeksinstituut, maar we werken nooit alleen. Partnerschappen en het opbouwen van allianties zitten in ons bloed. Door samen te werken met honderden organisaties over de hele wereld zorgen we ervoor dat ons onderzoek daar belandt waar het de meeste impact heeft – bij gemeenschappen, in rechtszalen en op de bureaus van maatschappelijke organisaties, media en politici.

Uitgelicht

Issues waar we op werken

Binnen het kader van onze vijfjarenstrategie en onze missie om de economie zodanig te hervormen dat mensenrechten en ecologische duurzaamheid voorrang krijgen op winst, zijn onze inspanningen gericht op een select aantal kritieke kwesties.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.