Direct naar inhoud
SOMO

Drie webinars over actuele ontwikkelingen in Palestina

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Pauline Overeem
Gepubliceerd op:

Aan de vooravond van een mogelijke annexatie van (delen van) de Westelijke Jordaanoever organiseren we samen met Oxfam Novib(opens in new window) , Pax(opens in new window) , en The Rights Forum(opens in new window) drie gerelateerde webinars over actuele ontwikkelingen in de bezette Palestijnse Gebieden en Israël.

4 juni: Annexatie van (delen van) de Westelijke Jordaanoever

Nu Netanyahu en Gantz een nieuwe eenheidsregering willen vormen, lijkt de weg naar de jure annexatie van (delen van) de Westelijke Jordaanoever vrij. Beide partijen hebben openlijk gesproken over annexatie tijdens hun verkiezingscampagnes en het was onderdeel van de regeringsonderhandelingen. Drie experts delen hun visie op de mogelijke aanstaande annexatie.

Dit webinar wordt verzorgd door Oxfam Novib en Pax.

Sprekers zijn:

Het webinar is hier(opens in new window) terug te zien.

16 juni: Nederzettingeneconomie

Het webinar van 16 juni gaat in op de economische activiteiten in illegale Israëlische nederzettingen en zet die neer als een groot mensenrechtenprobleem. Hoe kunnen de relaties van Nederlandse en Europese economische en politieke actoren met de nederzettingeneconomie worden beëindigd? De sprekers gaan in op de VN-database over bedrijfsactiviteiten in nederzettingen in het bezette Palestijnse gebied, het gebrek aan transparantie over de handelsbetrekkingen met de nederzettingeneconomie en openbare aanbestedingen in Nederland van goederen en diensten die worden aangeboden door bedrijven die zaken doen met illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied.

Dit webinar wordt verzorgd door SOMO en The Rights Forum.

Drie experts delen hun visie op een aantal aspecten van de nederzettingeneconomie.

Deze webinar is hier(opens in new window) terug te zien.

Op 11 augustus presenteerde de Israëlische mensenrechtenorganisatie Yesh Din haar juridisch advies ‘De Israëlische bezetting en de misdaad van de apartheid’. Na 15 jaar onderzoek en juridische vertegenwoordiging, vond Yesh Din het tijd om te onderzoeken in welke juridische context ze werkten. Het onderzoek resulteerde in een juridisch advies van Michael Sfard, waarin hij concludeerde er op de Westelijke Jordaanoever sprake is van een ‘Apartheidsregime’.

Sprekers zijn:

U kunt de opname van deze webinar hier(opens in new window) bekijken.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Pauline Overeem
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.