Foto:SOMO

Aan de vooravond van een mogelijke annexatie van (delen van) de Westelijke Jordaanoever organiseren we samen met Oxfam Novib, Pax, en The Rights Forum twee gerelateerde webinars over actuele ontwikkelingen in de bezette Palestijnse Gebieden en Israël.

4 juni: Annexatie van (delen van) de Westelijke Jordaanoever

Nu Netanyahu en Gantz een nieuwe eenheidsregering willen vormen, lijkt de weg naar de jure annexatie van (delen van) de Westelijke Jordaanoever vrij. Beide partijen hebben openlijk gesproken over annexatie tijdens hun verkiezingscampagnes en het was onderdeel van de regeringsonderhandelingen. Op donderdag 4 juni (15:00 – 17:00 CET) delen drie experts hun visie op de mogelijke aanstaande annexatie.

Dit webinar wordt verzorgd door Oxfam Novib en Pax.

Sprekers zijn:

  • Jamie McGoldrick, plaatsvervangend speciale coördinator van de Verenigde Naties voor het vredesproces in het Midden-Oosten
  • Dr. Munir Nusseibeh, directeur van het Community Action Center van de Al-Quds University
  • Sharona Weiss, hoofd van de afdeling International Advocacy van Yesh Din

16 juni: Nederzettingeneconomie

Het webinar van 16 juni (15:00 – 17:00 CET) gaat in op de economische activiteiten in illegale Israëlische nederzettingen en zet die neer als een groot mensenrechtenprobleem. Hoe kunnen de relaties van Nederlandse en Europese economische en politieke actoren met de nederzettingeneconomie worden beëindigd? De sprekers gaan in op de VN-database over bedrijfsactiviteiten in nederzettingen in het bezette Palestijnse gebied, het gebrek aan transparantie over de handelsbetrekkingen met de nederzettingeneconomie en openbare aanbestedingen in Nederland van goederen en diensten die worden aangeboden door bedrijven die zaken doen met illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied.

Dit webinar wordt verzorgd door SOMO en The Rights Forum.

Drie experts delen hun visie op een aantal aspecten van de nederzettingeneconomie.

Via deze link kunt u zich voor de webinars inschrijven.