Direct naar inhoud

Weer geen groen mobieltje cadeau voor Sinterklaas

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De ‘groene Pieten’ van Jongeren Milieu Actief (JMA) zijn weer op zoek gegaan naar groene mobieltjes, telefoons waarvoor bij de winning van grondstoffen geen giftige stoffen vrijkomen en waarbij fabrieksarbeiders op gezonde en veilige wijze kunnen werken. Helaas hebben de groene Pieten de Sint voor het derde opeenvolgende jaar teleur moeten stellen.

Groen mobieltje

Opnieuw was er bij de bezochte telecomwinkels in Amsterdam geen verantwoord telefoontje te koop. De Groene Pieten stonden onder andere voor de deur van de KPN-winkel aan het Rokin in Amsterdam. De afgelopen twee jaar hebben de groene pieten al eerder tevergeefs een bezoek gebracht aan deze KPN winkel. Gesprekken tussen JMA en KPN ter spijt: een groene mobiel blijkt nog steeds niet te koop. Ook bezoekjes aan andere telecomwinkels leverden dit jaar niks op.

Een groen mobieltje is een mobiele telefoon die met respect voor mens en milieu is gemaakt. Zonder dat er giftige stoffen vrijkomen bij de winning van de grondstoffen en bij de productie van de telefoon. Ook is het belangrijk dat de delvers van de grondstoffen en de fabrieksarbeiders die de telefoons in elkaar zetten veilig en gezond hun werk kunnen doen. De actie is in samenwerking met Make IT Fair opgezet.

Jongeren Milieu Panel

JMA(opens in new window) heeft aan de leden van haar Jongeren Milieu Panel gevraagd of ze een groene mobiel zouden kopen als deze in de winkels liggen. 53% gaf aan interesse in een groene mobiel te hebben en zou deze graag willen aanschaffen.

JMA heeft deze wens van de jongeren onlangs ook gemeld in een gesprek met KPN. Caroline Verduin, voorzitter van JMA;

“Ik ben echt teleurgesteld dat er nog steeds niet voldaan kan worden aan de vraag van veel jongeren. KPN beloofde deze wens dit jaar al te zullen vervullen. Vooral sinds er meer bekend is over de wantoestanden rondom de productie van mobieltjes is er vanuit jongeren wel degelijk vraag naar een duurzaam en eerlijk mobieltje.”

 

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.