Direct naar inhoud
Change Finance

Stel je het financiële systeem opnieuw voor

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Urgente en sociale, ecologische en politieke uitdagingen aangaan, begint met het ‘bevrijden’ van het financieel systeem en de democratie uit de greep van financiële private belangen. Tien jaar na de financiële crisis wil de coalitie Change Finance (waarin SOMO participeert) het momentum voor een fundamentele transformatie en paradigmaverschuiving nieuw leven inblazen.

De coalitie organiseert in het weekend van 15 september (tien jaar na de ineenstorting van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers en de start van de financiële crisis in 2008) evenementen en protesten in heel Europa met de ​​boodschap aan politici, banken en andere instellingen: de huidige status-quo houdt nog te veel risico’s in en kan zo dus niet blijven functioneren.

Na de crash hebben overheden de banken gered, maar hebben deze onvoldoende aangepakt. Burgers – en onze publieke diensten – hebben de prijs betaald. De financiële wereld heeft geweigerd haar werkwijze te veranderen. Nieuwe financiële risico’s nemen toe. Change Finance is een groep van organisaties en individuen die zich inzet om de financialisering van de samenleving te stoppen. Haar doel is het het financiële systeem te transformeren om mensen en de planeet te dienen en om een ​​transitie in de economie te versnellen. Change Finance: “Everybody can join to free our societies from being servants to finance and to make finance serve societies. Join here!”

Lees meer over de doelen en eisen van de Change Finance Coalition(opens in new window) .

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.