Direct naar inhoud
Anthony Quintano | CC Flickr

SOMO verwelkomt een grote subsidie van de Ford Foundation

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Ford Foundation gaat de komende vijf jaar investeren in SOMO’s programma’s en de ontwikkeling van onze organisatie. Dit jaar ontvangen we $1.395.000.

De zogenaamde BUILD grant (Building Institutions and Networks) is een subsidieprogramma van de Ford Foundation voor organisaties die zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid. Door het verstrekken van vijfjarige subsidies wil Ford organisaties sterker en veerkrachtiger te maken. Het geld is deels ongelabeld en deels bedoeld voor versterking van de organisatie.

SOMO-directeur Audrey Gaughran: “We zijn dankbaar voor deze kans om onze organisatie te versterken en extra weerbaar te maken voor de toekomst. Door de subsidie zullen we beter in staat zijn om, samen met onze partners, de macht van multinationals aan te pakken en voorstellen te doen voor rechtvaardige en eerlijke economische ontwikkeling. “

Dit is niet de eerste subsidie die SOMO ontvangt van de Ford Foundation. Het Natural Resources and Climate Change Program  financierde eerder een project waarin SOMO inheemse gemeenschappen ondersteunde die getroffen zijn door Pluspetrol. Met die financiering onderzocht SOMO onder meer de belastingontwijkingspraktijken van dit van oorsprong Argentijnse oliebedrijf, dat hoofdkantoor houdt in Amsterdam middels een brievenbusconstructie.

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.