Direct naar inhoud

Audrey Gaughran

Executive Director

Audrey is sinds 2021 SOMO’s directeur. Zij is verantwoordelijk voor de algemene strategie en het management van de organisatie. Zij vertegenwoordigt SOMO in de stuurgroep van de Fair, Green and Global Alliance (FGG)  en het bestuur van de European Coalition for Corporate Justice (ECCJ).

De afgelopen 25 jaar werkte ze als voorvechter van mensenrechten en milieu  bij Amnesty International, het Natural Resource Governance Institute en een aantal grassroots milieuorganisaties. Als directeur Global Issues bij Amnesty International heeft Audrey leiding gegeven aan teams van onderzoekers, advocaten en campagnevoerders die zich bezighielden met economische en sociale rechten, de wereldwijde wapenhandel, maatschappelijk verantwoord ondernemen, de doodstraf, rechten van vluchtelingen en migranten en technologie en mensenrechten.

Audrey heeft veel geschreven over de invloed van multinationals en investeringsmaatschappeijn op  mensenrechten. Zij heeft veel ervaring als onderzoeker en mensenrechtenactivist. Ze deed onderzoek in tientallen landen, van Ierland tot Nigeria en van Qatar tot Indonesië.

Audrey is van oorsprong journaliste, opgeleid in haar geboorteland Ierland. Zij behaalde ook haar postdocteraal in de Mensenrechten aan de Universiteit van Londen en milieuwetenschappen aan de Open Universiteit.

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.