Direct naar inhoud
Foto van risastla / spreekgestoelte

Ronde tafel over het VN-verdrag voor bedrijfsleven en mensenrechten

Geplaatst in categorie:
Verklaring
Gepubliceerd op:

Op donderdag 21 november organiseert de Tweede Kamer een ronde tafel bijeenkomst over de UN Binding Treaty on Transnational Corporations and Human Rights(opens in new window) . Voor deze bijeenkomst schreef SOMO deze position paper. SOMO-onderzoeker Mariëtte van Huijstee licht deze tijden de ronde tafel toe.

SOMO pleit er in deze position paper voor dat Nederland zich in Europa én bij de VN hard moeten maken voor een ambitieus VN-verdrag, zeker omdat de Nederlandse regering zich ook hard maakt voor het openen van markten voor onze bedrijven in regio’s waar de bescherming van mensenrechten door die overheden niet vanzelfsprekend is.

Bedrijven ervaren op dit moment nog onvoldoende prikkels om mensenrechten te respecteren. En slachtoffers van mensenrechtenschendingen gelieerd aan Nederlandse bedrijven hebben op dit moment onvoldoende mogelijkheden om genoegdoening te krijgen voor geleden schade. Een VN-verdrag is het aangewezen middel om hier op wereldwijd niveau bindende afspraken over te maken.

 

Download

Geplaatst in categorie:
Verklaring
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.