Direct naar inhoud

Alejandro González

Senior Onderzoeker

Alejandro Gonzalez is senior onderzoeker en pleitbezorger in SOMO’s Climate Justice-team, waar hij zich richt op kritieke mineralen, de energietransitie en verantwoord ondernemen. Hij heeft ruime ervaring in het onderzoeken van toeleveringsketens in verschillende sectoren, zoals mijnbouw, batterijen, auto’s, consumentenelektronica en duurzame energie.

Alejandro is een mensenrechtenadvocaat met ervaring in Mexico, Nederland, Tanzania, Argentinië en Colombia. Hij heeft gewerkt aan strategisch bedrijfsonderzoek, bedrijfsleven en mensenrechten, arbeidsrechten en belangenbehartiging. Daarbij heeft hij ervaring opgedaan bij non-profitorganisaties, advocaten- en accountantskantoren en als mensenrechtenbeschermer in risicolanden, waar hij nauw samenwerkte met verdedigers en gemeenschappen.

Alejandro heeft een master in Internationaal en Vergelijkend Privaatrecht van de Rijksuniversiteit Groningen, Nederland, en een graad in de rechten van de Universiteit van Monterrey, Mexico. Zijn multidisciplinaire achtergrond geeft hem een uitgebreid inzicht in juridische kaders en het vermogen om door complexe internationale landschappen te navigeren.

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.