Wil je ook weten wat de laatste ontwikkelingen rondom deze vrijhandelsverdragen zijn? Wil jij ook weten wat er in de #TTIPleaks documenten staat? En wat voor een handelsafspraken wel aan een duurzame wereld bijdraagt?

Kom dan op 29 mei 2016 naar het #TTIPalarm Festival in Pakhuis de Zwijger met informatie, discussie, kunst en TTIP-vrij eten.

De onderhandelingen over het voorgenomen vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP) zijn in volle gang en het verdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA) is bijna afgerond. Maar terwijl er nog allerlei hobbels te nemen zijn voor de onderhandelaars groeit het maatschappelijk verzet. Steeds meer mensen snappen dat deze verdragen een bedreiging van milieu-, arbeids- en consumentenbescherming betekenen en dat de beloofde economische groei een luchtkasteel is.

Op het Grote #TTIPalarm festival zullen kopstukken uit de Internationale Stop TTIP-beweging zoals John Hilary en Nick Dearden spreken, zijn er bezorgde BN-ers aanwezig, is er muziek en de mogelijkheid tot een TTIP-vrij dinner.

Tickets

Het programma start om 14.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen. Normale tickets kosten 5 euro. Een ticket inclusief een TTIP-vrij dinner kost 14,50 euro.

Het programma is ontwikkeld door TNI in samenwerking met SOMO, Milieudefensie, Greenpeace en foodwatch. De hoofdtaal van het evenement is Engels. Klik hier voor meer informatie en om je kaartje te kopen!

Sprekers

  • John Hilary is directeur van War on Want, een Londense non-profitorganisatie die de veroorzakers van armoede en mensenrechtenschendingen bestrijdt, en schrijver van The Poverty of Capitalism: Economic Meltdown and the Struggle of What Comes Next (2013).
  • Nick Dearden is directeur van Global Justice Now, een campagnegroep die in Engeland mensen mobiliseert voor verandering en solidair is met sociale bewegingen in het “Mondiale Zuiden”. Hiervoor was hij directeur van de Jubilee Debt Campaign.
  • Amélie Canonne is coördinator van de Alternative Trade Mandate Alliance en voorzitter van AITEC, een organisatie die samen met professionals en activisten het politieke debat weer op de kaart zet. Momenteel vertegenwoordigt ze Frankrijk in de Europese Stop TTIP-beweging.
  • Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij onderzoek doet naar het mondiale financiële stelsel. Hij schreef Een ongeluk in slowmotion (2012), De schaduwelite (2014) en De Kanarie in de Kolemijn (2016). Als publicist en activist is hij bekend van zijn kritiek op de euro en TTIP.
  • Pascoe Sabido is activist en onderzoeker bij Corporate Europe Observatory, een onderzoeks- en campagnegroep die het werk en de invloed van lobbyisten op de Europese politieke besluitvorming openbaar maakt en probeert in te dammen.
  • Paul de Clerck is coördinator van het Economic Justice programma van Friends of the Earth Europe en voert al 15 jaar campagne tegen het gebrek aan verantwoordelijk van het bedrijfsleven en voor lobby transparantie op Europees, nationaal en internatonaal niveau.