Direct naar inhoud

TTIP debat met minister Ploumen

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Roeline Knottnerus (SOMO/TNI) gaat woensdag 1 oktober in De Balie in debat met minister Ploumen. Onderwerp is TTIP, het vrijhandelsverdrag tussen de VS en de EU waarover momenteel onderhandeld wordt.

Voorstanders beloven een groeiende economie en miljoenen nieuwe banen. Tegenstanders zeggen dat dit verdrag zal leiden tot het sluiten van talloze compromissen en het genoegen nemen met minder goede regelgeving betreffende milieu, arbeid en veiligheid.

SOMO en TNI pleiten voor eerlijke en duurzame handel: handel die in dienst staat van burgers, werknemers en het milieu. Daarnaast is meer transparantie over de inhoud van de onderhandelingen noodzakelijk. Burgers hebben nu geen mogelijkheid om hun bezwaren officieel te uiten.

Tijdens de bijeenkomst in de Balie zullen voor- en tegenstanders in gesprek gaan over TTIP. SOMO en TNI geeft dit de kans om op een open manier het gesprek te voeren en geïnteresseerden de kans te geven een mening te vormen over het nut en de noodzaak van eerlijke handelsregels.

Overige deelnemers aan het debat: Roeland Van Der Stappen (European Round Table of Industrialists), Jan Vos (Tweede Kamerlid PvdA) en Holly Lindquist Thomas (economic deputy van de Amerikaanse ambassade).

Livestream te volgen op www.pvda.nl.

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.