Direct naar inhoud
cc3.0 Jilgam569

Webinar over verantwoordelijkheid van bedrijven voor mensenrechtenkwesties in de textielsector

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

SOMO,  Arisa, Mondiaal FNV en Transparentem organiseren een webinar over de implementatie van mensenrechtennormen in de wereldwijde kleding- en textielindustrie.

Woensdag 17 november 2021
15.00 – 16.30 uur CET / 9.00 – 10.30 uur EST

 

 

De webinar

De webinar ‘Corporate responsibility for human rights issues in the upper tiers of the global textile supply chain’ bouwt voort op eerdere onderzoeken van SOMO & Arisa en door Transparentem(opens in new window) over dwangarbeid in de textielindustrie in Tamil Nadu (Zuid-India). In deze onderzoeken werden Europese en Amerikaanse textiel- en kledingmerken en detailhandelaren gekoppeld aan een aantal spinnerijen in Tamil Nadu. De onderzoeken tonen hoe hardnekkig en wijdverspreid (risico’s op) schendingen van mensenrechten zijn, vooral in de diepere lagen van de mondiale productieketen van textiel en kleding (zoals de spinnerijen).

Deskundigen gaan tijdens dit webinar in op de vraag hoe je de huidige internationale ‘Human Rights Due Dillegence normen en -beginselen’ moet interpreteren en toepassen op de producenten in deze diepere lagen van de keten. Daarnaast delen zij hun ervaringen delen met de praktische toepassing van deze normen en richtlijnen in bestaande koper-leverancier relaties.

> Aanmelden voor  en meer lezen over het webinar

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.