Direct naar inhoud

Europese bedrijven zwijgen over arbeidsrechtenkwesties in leerlooierijen in Bangladesh

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Martje Theuws
Gepubliceerd op:

Leerlooierijen in Bangladesh staan bekend om hun slechte arbeidsomstandigheden. Hoewel het duidelijk is dat bedrijven als Bristol, Scapino en Wortmann (bekend van de merken Caprice en Marco Tozzi) hun leren schoenen uit Bangladesh betrekken, blijft onbekend of zij leer uit Bangladesh gebruiken. Onderzoekers van SOMO kregen hierop geen antwoord, ook niet toen we deze bedrijven vroegen wat zij doen om arbeidsrechtenrisico’s bij de leerproductie te voorkomen, of om concrete problemen op te lossen.

Martje Theuws (SOMO): “De toeleveringsketens van deze schoenen- en leermerken blijven verborgen, terwijl transparantie en open communicatie de norm zouden moeten zijn in zo’n risicovolle sector. Het is onmogelijk om inkopers aan te spreken op misstanden in een land als Bangladesh als er geen openbare informatie is over wie wat waar inkoopt.”

Voor dit onderzoek nam SOMO contact op met 13 schoenenbedrijven en 14 leerimporteurs. Slechts zes bedrijven reageerden op SOMO’s vragen. Lees meer op onze Engelstalige website.

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Martje Theuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.