Direct naar inhoud

Urgente actie voor mensenrechtenactivist Charles Hector

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Velen hebben al gehoor gegeven aan de oproep om de petitie aan Hitachi te tekenen, de afnemer van het Maleisisch elektronicabedrijf Asahi Kosei. Hitachi laat Hector gerechtelijk vervolgen voor zijn schrijven over de bedreigingen tegen de 31 gemigreerde werknemers bij Asahei Kosei die klaagden over de buitensporige inhoudingen op hun loon en het feit dat zij geen ziekteverlof krijgen.

Als reactie op hun klachten werden de werknemers bedreigd met verlies van hun baan; vier van hen werden onmiddellijk ontslagen. Hector riskeert een buitensporige boete van maar liefst 2,3 miljoen euro, een effectieve manier om hem de mond te snoeren zodat hij geen informatie meer publiceert over migranten werkzaam bij Asahi Kosei. Ondanks de duizenden e-mails die al naar Hitachi werden gestuurd, geeft het bedrijf geen reactie en oefent het ook geen druk uit op de toeleveranciers om de zaak terug te trekken.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat de behandelende rechter Hectors rechten als mensenrechtenactivist erkent. Ook is het onwaarschijnlijk dat de 31 werknemers als partij aan het proces worden toegevoegd. Als dat wél zo was, dan waren ze beschermd tegen uitzetting. De vijf werknemers die bereid waren te getuigen over de arbeidsomstandigheden bij Asahi Kosei liepen het risico hun tewerkstellingsvisa te verliezen, en aangehouden, vastgezet en teruggestuurd te worden naar Birma.

De rechtszaak tegen Charles Hector komt snel dichterbij en staat gepland voor 24, 25 en 26 augustus. Geen van de betrokken bedrijven heeft juist gehandeld. Nu is het aan de consumenten om onmiddellijke actie te ondernemen en zo het proces te stoppen.

Blijf druk uitoefenen op Hitachi en teken vandaag nog de petitie:
http://goodelectronics.org/urgent-appeals/hitachi(opens in new window)

Zie ook:

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.