Direct naar inhoud

Tips voor ethische beleggers

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Steeds vaker gaan ethische beleggers een actieve dialoog aan met het management van ondernemingen om hen te stimuleren de prestaties op het gebied van mensenrechten en milieu te verbeteren. Aan de hand van de onlangs verschenen infosheets over grondstoffen, keten en afval van de elektronicasector, ondersteunt SOMO deze bedrijfsbeïnvloeding.

SOMO publiceerde zeer recent een reeks infosheets over de elektronicasector speciaal voor ethische beleggers die de strategie van engagement hanteren. Onder ethische beleggers, oftewel Social Responsable Investers (SRI), wordt het engagementmodel steeds populairder naast de insluitings- en uitsluitingsstratgie op basis van ESG (Environmental, Social en Governance) criteria. Steeds vaker gaan ethische beleggers een actieve dialoog met het management van ondernemingen aan. Op die manier willen ze de onderneming stimuleren de prestaties op het gebied van mensenrechten en milieu te verbeteren. SOMO wil deze doeltreffende manier van bedrijfsbeïnvloeding ondersteunen. Op basis van diverse onderzoeken van SOMO en ervaringen binnen het project makITfair, ontwikkelde SOMO infosheets waarin op toegankelijke wijze de belangrijkste sociale- en milieuproblemen uiteen worden gezet. Deze sheets bieden een handvat voor beleggers over hoe zij de dialoog met bedrijven kunnen aangaan.

In deze reeks van drie infosheets worden niet alleen de grootste problemen aangekaart, maar ook oplossingrichtingen aangegeven als het gaat om de metaalwinning voor elektronica in conflictgebieden, arbeidsrechtenschendingen in lage lonen landen en de verwerking van elektronica afval.

Deze reeks is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van Stichting Doen.

Download de Social Responsable Investers infosheets (alleen beschikbaar in het Engels):
grondstoffen
keten
e-waste

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.