Direct naar inhoud
Frank de Ruiter

SOMO verwelkomt twee nieuwe leden voor Raad van Toezicht

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Claire Fernandez en Radboud van Delft treden in juni toe tot SOMO’s Raad van Toezicht. Ze brengen allebei een schat aan ervaring, kennis en passie mee.

Claire Fernandez is directeur van European Digital Rights (EDRi), het grootste Europese netwerk dat opkomt voor online rechten en vrijheid. Voordat ze bij EDRi werkte, was Claire adjunct-directeur programma’s bij het European Network against Racism. Claire is een bevlogen mensenrechtenactiviste met veel ervaring in het maatschappelijk middenveld. Haar kennis over de technologiesector en digitale rechten is voor SOMO van grote waarde, omdat we ons onderzoek naar de macht van de Big Tech sector gaan uitbreiden.

“SOMO’s onderzoek is uniek en heeft de potentie om acties van het maatschappelijk middenveld te ondersteunen, ook op het gebied van digitale rechten. SOMO en haar partners leggen de economische, sociale en milieugevolgen van het gedrag van multinationals bloot en benadrukken de kracht van gemeenschappen om zich hier tegen te verzetten. Ik voel me vereerd en kijk ernaar uit om SOMO te helpen om een veerkrachtig, toekomstgerichte en diverse organisatie te zijn” aldus Claire Fernandez.

Radboud van Delft wordt de nieuwe van penningmeester van SOMO’s Raad van Toezicht. Hij is een zeer bedreven organisatiemanager. Radboud werkte eerder als organisatiedirecteur bij PAX for Peace, Rank a Brand en Greenpeace International. Op dit moment is hij senior management consultant voor maatschappelijke organisaties.

Radboud van Delft: “Wat ik erg waardeer aan SOMO, is de combinatie van gedegen onderzoek en activisme. SOMO’s missie om bewegingen in het maatschappelijk middenveld te ondersteunen en te versterken is ook mijn persoonlijke missie. Ik ben dan ook blij en gemotiveerd om hieraan te kunnen bijdragen.”

Audrey Gaughran, Executive Director bij SOMO: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Claire en Radboud in de Raad van Toezicht. Ze brengen beiden zeer relevante nieuwe vaardigheden en kennis mee die we goed kunnen gebruiken bij SOMO.”

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.