Direct naar inhoud

Situatie vakbonden bij Sanmina SCI Systems in Mexico

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Met informatie van CEREAL beschrijft Francis Weyzig, onderzoeker bij SOMO, in een kort paper de huidige situatie van de vakbond bij Sanmina SCI Systems in México (Sanmina). Sanmina is een toeleverancier van Philips, heeft vijf fabrieken en meer dan 10.000 werknemers in Guadalajara, Mexico. Belangrijkste thema zijn de zogenaamde fantoom-bonden.

De paper ‘Trade union situation at Sanmina SCI Systems de México’ is geschreven in reactie op een informatievraag vanuit het Philips hoofdkantoor. Philips gaf aan meer informatie nodig te hebben om te kunnen reageren op beschuldigingen over de schending van vakbondsrechten bij Sanmina SC.

Philips wilde het thema van fantoom-bonden in Mexico aankaarten bij de Internationale Elektronica Industrie Coalitie (EICC). De paper bevat extra informatie over de situatie bij Sanmina SCI en geeft algemene achtergrond informatie over het verschijnsel van de fantoom-bonden. Het is voornamelijk gebaseerd op informatie verstrekt door de Mexicaanse organisatie CEREAL.

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.