Direct naar inhoud

Procure IT Fair lanceert Company Monitor

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Vandaag wordt de Company Monitor gelanceerd door de Procure IT Fair campagne. Deze online applicatie publiceert op Internet beschikbare nieuwsberichten die betrekking hebben op milieu, werkomstandigheden en mensenrechten in de toeleveringsketens van grote computermerken.

De IT Company Monitor geeft inkopers de mogelijkheid zichzelf te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom duurzaamheid in de toeleveringsketens van computers en daarmee bedrijven continue te volgen. De Monitor is een aanvulling op eerder door Procure IT Fair vervaardigde materialen, zoals de handleiding voor inkopers die afgelopen week is gepubliceerd. Deze gids geeft onder andere het advies aan inkopers zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in de sector. De Monitor voorziet in een snelle en makkelijke manier om dit te doen.

De IT Company Monitor verzamelt nieuwsitems en geeft ze een positieve of negatieve evaluatie. Het geeft met opzet geen evaluatie van de bedrijven zelf, omdat Procure IT Fair van mening is dat het rangschikken of evalueren van bedrijven per definitie gebaseerd is op onvolledige informatie. Daarom worden alleen op zichzelf staande ontwikkelingen geëvalueerd en daarmee een beeld geschetst van de kwesties waar de bedrijven mee te kampen hebben.

De belangrijkste doelgroep voor de IT Company Monitor zijn aanbestedingsambtenaren en beleidsmakers bij publieke instituten. Procure IT Fair richt zich op de hefboomwerking die deze instituten door middel van hun inkoopkracht hebben op productieplaatsen in de gehele elektronicaketen. Als grootgebruikers kunnen deze professionele inkopers alleen de aangewezen keuze maken als ze goed zijn geïnformeerd. De makkelijk te gebruiken Monitor stelt inkopers in staat om naast beschikbare bedrijfsinformatie hun oordeel te baseren op onafhankelijke nieuwsbronnen. De beschikbare informatie kan ook heel nuttig zijn voor andere organisaties die werken rond milieuproblematiek, arbeidsomstandigheden en mensenrechten in de toeleveringsketen van elektronica.

Procure IT Fair is een Europees netwerk van maatschappelijke organisaties met als doel duurzaamheid in de toeleveringsketen van IT hardware te bewerkstelligen door openbare aanbesteding. De campagne is actief in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Nederland en Hongarije.

Ga naar de IT Company Monitor(opens in new window)

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.