Direct naar inhoud
chess game

SOMO’s strategieplan

2021-2025

Transformeren van het economische systeem door de macht van bedrijven in te perken en te werken aan sociale rechtvaardigheid.

De wereld van vandaag staat voor enorme en onderling verbonden uitdagingen. De klimaatcrisis, die veel te lang genegeerd is, is de meest dringende. Ongelijkheid, zowel binnen als tussen landen, blijft bestaan. De pandemie van het Coronavirus heeft diepe ongelijkheid blootgelegd en we hebben gezien dat de meest kwetsbare mensen over de hele wereld de ernstigste gevolgen hebben ondervonden. De gevolgen van het verlies aan biodiversiteit – door velen beschouwd als de volgende grote crisis – worden nog onvoldoende erkend.

  • SOMO’s strategie 2021-2025 (pdf, 5,08 MB)

SOMO streeft naar een wereldwijd economisch, politiek en juridisch systeem dat rechtvaardig, democratisch, transparant en ecologisch duurzaam is. De buitensporige en schadelijke macht van multinationale bedrijven en de structuren die deze macht mogelijk maken staan dit streven in de weg. Een verschuiving in de machtsbalans is dringend nodig.

Om deze impasse aan te pakken, onderzoekt SOMO multinationals: we leggen hun impact bloot, hun structuren en de systemen waarin ze opereren. Ook ontwikkelen we alternatieven en doen we aan belangenbehartiging. Dat doen we als onderdeel van een maatschappelijke beweging, in diepgaande samenwerkingsverbanden en allianties met partners over de hele wereld, waarbij we onze rol altijd zien als onderdeel van een ecosysteem van belanghebbenden. Wij leveren de kennis die verreikende veranderingen voedt. Lees meer over hoe we werken in onze strategie voor 2021-2025.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.