Direct naar inhoud

Korte cursus in Pretoria over mensenrechten in het bedrijfsleven

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Het Centre for Human Rights van de University of Pretoria organiseerde van 4 tot 8 juli 2016 de eerste korte cursus over mensenrechten in het bedrijfsleven. De cursus telde 50 deelnemers uit heel Afrika, waaronder vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, nationale mensenrechtenorganisaties en de academische wereld. Een van de sprekers was Ame Trandem, netwerkcoördinator bij SOMO en expert in de OESO-richtlijnen en niet-juridische klachtenmechanismen.

De korte cursus bracht experts op het gebied van mensenrechten in het bedrijfsleven uit de hele wereld samen. Er waren lezingen over verschillende onderwerpen, zoals een algemene introductie van mensenrechten in het bedrijfsleven, beleid op het gebied van mensenrechten in het bedrijfsleven, juridische en niet-juridische klachtenmechanismen, regionale mensenrechtensystemen in Afrika, onrechtmatige geldstromen, mensenrechten in de projectcyclus en toegang tot rechtsmiddelen. Ook werden er debatten georganiseerd over een potentieel verdrag voor mensenrechten in het bedrijfsleven en vrijwillige, voorafgaande en geïnformeerde toestemming.

Lees meer op de website grievancemechanisms.org(opens in new window) . Hier vindt u bovendien hulpmiddelen en informatie met betrekking tot niet-juridische klachtenmechanismen.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.