Direct naar inhoud
Rosemoon CC 3.0

Kledingconvenant neemt klacht tegen C&A in behandeling

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De klachten- en geschillencommissie van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel heeft SOMO, een arbeidsrechtenorganisatie uit Myanmar  en Schone Kleren Campagne laten weten dat het de vorige maand ingediende klacht in behandeling neemt.

Klacht tegen C&A ingediend bij kledingconvenant

De organisaties dienden een klacht in tegen kledingconvenantlid C&A omdat het kledingbedrijf klachten van arbeiders in een kledingfabriek in Myanmar niet op de juiste manier aangepakte.

Het management van de kledingfabriek startte twee jaar geleden een treitercampagne tegen de nieuw opgerichte vakbond. Dit leidde onder meer tot het ontslag en gedwongen vertrek van de vakbondsleiding. Ondanks herhaalde pogingen, verzuimde C&A effectief op te treden en de onrechtmatige acties van het management te corrigeren.

Nu de klacht in behandeling wordt genomen, hopen de organisaties dat C&A nu wel zijn verantwoordelijkheid neemt en het management van de fabriek aanspreekt om vakbondsvrijheid te waarborgen en de ten onrechte ontslagen werknemers en zij die gedwongen werden om te vertrekken, weer in dienst te nemen.

Lees meer over de klacht in het online dossier ‘klacht tegen C&A’

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.