Foto:Rosemoon CC 3.0

De klachten- en geschillencommissie van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel heeft SOMO, Action Labor Rights en Schone Kleren Campagne laten weten dat het de vorige maand ingediende klacht in behandeling neemt.

De organisaties dienden een klacht in tegen kledingconvenantlid C&A omdat het kledingbedrijf klachten van arbeiders in de Roo Hsing fabriek in Myanmar niet op de juiste manier aangepakte.

Het Roo Hsing management startte twee jaar geleden een treitercampagne tegen de nieuw opgerichte vakbond. Dit leidde onder meer tot het ontslag en gedwongen vertrek van de vakbondsleiding. Ondanks herhaalde pogingen, verzuimde C&A effectief op te treden en de onrechtmatige acties van het management te corrigeren.

Nu de klacht in behandeling wordt genomen, hopen de organisaties dat C&A nu wel zijn verantwoordelijkheid neemt en het management van Roo Hsing aanspreekt om vakbondsvrijheid te waarborgen en de ten onrechte ontslagen werknemers en zij die gedwongen werden om te vertrekken, weer in dienst te nemen.

Lees meer over de klacht in het online dossier ‘klacht tegen C&A’