Direct naar inhoud

Financialisering in de voedselproductieketen

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De dynamiek van de agrarische voedselsector – van grondbezit tot de verkoop van producten – wordt voor een steeds groter deel bepaald door steeds sterkere verwevenheid met de financiële sector. Een nieuw artikel van SOMO onderzoekster Myriam vander Stichele beschrijft de steeds verder ontwikkelende financialsering in de voedselproductieketen.

Vander Stichele stelt dat het hoofddoel van de agrarische voedselsector – het leveren van voedzaam eten aan zoveel mogelijk mensen, op een milieuvriendelijke en sociaal duurzame manier – ernstig wordt belemmerd door de financialisering in de voedselproductieketen. Het streven naar winst op de korte termijn en de dynamiek van de beurs zijn echter leidende principes geworden. Om dit te herstellen moeten er vooral veranderingen in de financiële sector plaatsvinden, aldus het artikel.

Het hele (Engelstalige) artikel verscheen in Canadian Food Studies(opens in new window) .

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.