Direct naar inhoud

Eerste universiteit sluit zich aan bij Electronics Watch

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Rijksuniversiteit Groningen heeft zich deze week als eerste Nederlandse Universiteit aangesloten bij Electronics Watch. Deze onafhankelijke Europese monitoringsorganisatie houdt toezicht op de arbeidsomstandigheden in de elektronica-industrie. In samenwerking met Electronics Watch gaat de Rijksuniversiteit Groningen haar leveranciers stimuleren structurele verbeteringen in arbeidsomstandigheden op fabrieksniveau door te voeren.

Lees meer over Electronics Watch(opens in new window)

De elektronica-industrie is één van ’s werelds snelst groeiende sectoren. De arbeidsomstandigheden in deze industrie is zwaar ondermaats: extreem lange werkdagen, onleefbaar lage lonen en blootstelling aan giftige, kankerverwekkende stoffen zijn problemen in deze sector. Electronics Watch is vertegenwoordigd in veel westerse én in de meeste productie-landen.

Jan de Jeu, vice-voorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen(opens in new window) , ondertekende de samenwerking: “In het kader van de duurzaamheidsambitie van de RUG vinden wij het belangrijk zorgvuldig te zijn bij de inkoop van spullen. Daarom gaan wij het contract aan met Electronics Watch.”

SOMO is een van de oprichters van Electronics Watch(opens in new window) .

Eelco Fortuijn (vertegenwoordiger van Electronics Watch Nederland): We zijn erg blij met deze eerste Nederlandse Universiteit onder onze deelnemers. We hopen dat er nog veel volgen. De RUG staat bekend om haar voortrekkersrol op veel terreinen, ook op duurzaamheid en eerlijke handel. Vooral zijn we blij dat we nu ook namens de RUG kunnen onderhandelingen met merken en fabrieken. Hierdoor kunnen we nog steviger werken aan verbetering van arbeidsomstandigheden in ICT-fabrieken.

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.