Direct naar inhoud

Conferentie 10 februari: Hoe ziet een nieuw internationaal belastingstelsel eruit?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Arnold Merkies
Geschreven door: Maarten Hietland
Gepubliceerd op:

In een nieuw internationaal belastingstelsel zouden bedrijven geen mogelijkheden meer moeten hebben om belastingen te ontwijken. En werken landen met elkaar samen om te voorkomen dat de belastinggrondslag wordt uitgehold. Multinationals zijn in meerdere landen actief zijn en zouden dus ook in meerdere landen belasting moeten betalen, afhankelijk van hun lokale economische activiteiten.

Om een einde te maken aan belastingontwijking, wil de vergaande afspraken maken in het zogenaamde BEPS 2.0-project(opens in new window) .

Op 10 februari organiseren FNV, het ministerie van Financiën, de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en Tax Justice Nederland een korte conferentie hierover. Zit er voldoende voortgang in dit project en wordt het stelsel van internationale belastingen hiermee ook echt eerlijker of evenwichtiger? Ook voor ontwikkelingslanden? En wat moet er verder nog gebeuren om tot betere internationale afspraken te komen?

Presentator Marcia Luyten gaat hierover met de volgende gasten in gesprek:

De conferentie is live(opens in new window) te volgen vanuit Nieuwspoort in Den Haag, op 10 februari van 16:30 tot 18:00 uur.

 

 

 

 

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Arnold Merkies
Geschreven door: Maarten Hietland
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.