Direct naar inhoud

Alternative Finance Festival

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Op 15 september 2018 is het tien jaar geleden dat de zakenbank uit de VS Lehman Brothers omviel. Het was het begin van de financiële crisis en de reddingsoperatie door de overheid kostte tientallen miljarden. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd en we zijn vrolijk op weg naar een volgende crisis. Op 14, 15 en 16 september vindt daarom het Alternative Finance Festival plaats om te laten zien dat het anders kan en moet. Het Alternative Finance Festival (AFF) bestaat uit twee delen, een grassroots festival weekend door heel Nederland, en een landelijk symposium op 16 september in Utrecht.

Kwantitatieve geldverruiming (quantitative easing) en de negatieve gevolgen voor ontwikkelingslanden

Twintig grassroots evenementen door heel Nederland

Het grassroots festival op 14, 15 en 16 september viert het bestaan van financiële alternatieven en iedereen die bezig is met financiële verandering, van burgercoöperaties tot ethisch bankieren, van lokaal geld tot onvoorwaardelijk geven. Met 1 blik op de kaart kun je zien welke evenementen overal in Nederland georganiseerd worden door lokale initiatieven, van Groningen tot Maastricht.

G20 bijeenkomst in Buenos Aires: ministers van financiën en centrale bankiers reageren passief op risico’s in de financiële wereld

Landelijk symposium in Utrecht

Op zondag 16 september organiseren we een landelijk symposium in het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht. Saskia Sassen zal een lezing verzorgen over Financialisering, de toenemende invloed van de financiële sector op de reële economie en samenleving. Dit alles binnen het kader van tien jaar na de crisis, en de vraag hoe we de financiële sector weer dienstbaar krijgen aan de samenleving. Een dagvullend programma met o.a. cabaret van George van Houts (de Verleiders), workshops van Cees Grimbergen, United Economy, New Financial Forum, en Li An Phoa. Afgesloten met een slotdebat onder begeleiding van Thomas Bollen (Follow the Money) met politici, vertegenwoordigers uit de financiële sector, waarin een vijftal voorstellen ter vernieuwing van de financiële sector worden ingebracht door o.a. FNV, Milieudefensie, SOMO/TNI, Sustainable Finance Lab, Tax Justice en Ons Geld. Het volledige programma van de dag vind je op de site van het AFF.

Alternative Finance festival wordt georganiseerd door Our New Economy, in samenwerking met: SOMO, TNI, Ons Geld, Sustainable Finance Lab, Milieudefensie, New Financial Forum, De Grote Transitie, Rethinking Economics NL, Good Finance, Jongeren Milieu Actief (JMA), FNV, Taks Justice en United Economy.

Meer informatie: https://alternativefinancefestival.org(opens in new window)

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.