Direct naar inhoud

Woensdag 12 september: Documentaire Eldorado in Pakhuis De Zwijger

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Film over lokaal Grieks verzet tegen een desastreuze goudmijn

In de urgente documentaire El Dorado(opens in new window) zien we hoe de lokale Griekse gemeenschap zich verzet tegen de komst van het Canadese mijnbedrijf El Dorado Gold. Het zeer omvangrijke mijnbouwproject in het noorden van Griekenland zou grote schade opleveren voor lokale gemeenschappen en het milieu. Desondanks steunen de Griekse overheid en de Europese Unie het bedrijf.

Klatergoud (Eldorado Gold)

De film kwam tot stand nadat SOMO in 2015 een onderzoek publiceerde naar de gangen van het El Dorado Gold, dat met weinig respect voor mensenrechten en het milieu te werk gaat en zich tevens schuldig maakt aan belastingontwijking.

In samenwerking met Movies that Matter(opens in new window) vertonen wij op woensdag 12 september om 19.30 uur de film ‘El Dorado’ in Pakhuis de Zwijger(opens in new window) . Het is de premiere van deze documentaire. Na afloop gaan we in gesprek met onder anderen de makers Leopold Helbich en Wasil Schauseil, over lokaal verzet tegen megaprojecten. Andere gasten zijn Trudy Aleven (in verzet tegen de NAM in Groningen), Rhodante Ahlers (SOMO) en Alies Fernhout (biologische boerderij De Boterbloem(opens in new window) , tegen Schiphol)
Toegang is gratis. Voertaal is Engels.

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.