Film over lokaal Grieks verzet tegen een desastreuze goudmijn

In de urgente documentaire El Dorado zien we hoe de lokale Griekse gemeenschap zich verzet tegen de komst van het Canadese mijnbedrijf El Dorado Gold. Het zeer omvangrijke mijnbouwproject in het noorden van Griekenland zou grote schade opleveren voor lokale gemeenschappen en het milieu. Desondanks steunen de Griekse overheid en de Europese Unie het bedrijf.

publication cover - Klatergoud (Eldorado Gold)

Klatergoud (Eldorado Gold)

Hoe het Canadese mijnbouwbedrijf Eldorado Gold het milieu in Griekenland aantast en belasting ontwijkt via Nederland

De film kwam tot stand nadat SOMO in 2015 een onderzoek publiceerde naar de gangen van het El Dorado Gold, dat met weinig respect voor mensenrechten en het milieu te werk gaat en zich tevens schuldig maakt aan belastingontwijking.

In samenwerking met Movies that Matter vertonen wij op woensdag 12 september om 19.30 uur de film ‘El Dorado’ in Pakhuis de Zwijger. Het is de premiere van deze documentaire. Na afloop gaan we in gesprek met onder anderen de makers Leopold Helbich en Wasil Schauseil, over lokaal verzet tegen megaprojecten. Andere gasten zijn Trudy Aleven (in verzet tegen de NAM in Groningen), Rhodante Ahlers (SOMO) en Alies Fernhout (biologische boerderij De Boterbloem, tegen Schiphol)
Toegang is gratis. Voertaal is Engels.