Direct naar inhoud

The Counter – SOMO’s helpdesk voor bedrijfsonderzoek – is van start!

Onze nieuwe wereldwijde helpdesk om de macht van bedrijven uit te dagen is nu open voor onderzoeksaanvragen.

The Counter biedt pro-bono onderzoeksondersteuning aan activisten, journalisten die zich inzetten voor het algemeen belang en strategische procesvoerders die bedrijven aansprakelijk willen stellen voor sociale schade en milieuvernietiging.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Roberta Cowan
Gepubliceerd op:
reading time 1 minute

Multinationals zetten complexe bedrijfsstructuren op om winsten te verschuiven, kosten te verlagen, arbeidsnormen te ondermijnen, regelgeving te omzeilen en belastingen te ontduiken. Het is vaak onduidelijk wie verantwoordelijk is voor mensen die getroffen worden door deze misstanden.

Met de onderzoekssteun van The Counter kunnen activisten uitzoeken tegen wie of wat ze het opnemen. Wij verdiepen ons in bedrijfs- en kapitaalstructuren, eigendom, bedrijfsvoering, financiën en bestuur. Dergelijke informatie kan worden gebruikt in onderzoeken, rechtszaken of campagnes.

SOMO onderzoekt al vijftig jaar bedrijven en levert bedrijfsonderzoek aan milieu- en mensenrechtenactivisten. Gulle subsidies van financiers hebben ons in staat gesteld onze activiteiten op te schalen en The Counter op te zetten.

Lees meer over The Counter en hoe u een aanvraag kunt indienen.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Roberta Cowan
Gepubliceerd op:

Gerelateerd nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.