Direct naar inhoud

Stuur jouw foto in en win een reis naar Milaan

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Samen met 22 organisaties in 22 Europese lidstaten doet SOMO mee aan het grote SupplyCha!nge -project om toeleveringsketens van supermarkten duurzamer te maken. De eerste activiteit is een grote publieke fotowedstrijd. De winnaar mag naar de Expo in Milaan.

“Met SupplyCha!nge vragen we supermarkten om veranderingen door te voeren in hun toeleveringsketens. Met de fotowedstrijd roepen we consumenten op hun visie op een betere wereld te delen, op weg naar een duurzamere voedselproductie en consumptie”, aldus Van der Wal. De fotowedstrijd heeft als onderwerp ‘Voedsel’ en loopt nog tot 31 augustus. Kijk op de website van SupplyCha!nge(opens in new window) voor meer informatie.

Doel FairSuperbrands-project

De belangrijkste doelstelling van het driejarige SupplyCha!nge -project is het duurzamer maken van huismerken van supermarkten. Huismerkproducten hebben een heel groot marktaandeel en als die duurzamer worden, heeft dat een hele grote invloed op het milieu en op de werk- en leefomstandigheden van arbeiders in ontwikkelingslanden. “De inkooppraktijken en het inkoopbeleid van supermarkten moeten verbeteren”, aldus projectleider Sanne van der Wal. “Want oneerlijke inkooppraktijken leiden tot niet-duurzame praktijken bij producenten en toeleveranciers.” Supermarktketens hebben een grote inkoopmacht en hebben een dominate rol in de hele keten van producent tot consument.

Met de fotowedstrijd willen we het publiek bewust maken van de misstanden in de toeleveringsketens van supermarkten. En op die manier een brede beweging te bouwen rond mensenrechten, ontwikkelingsvraagstukken en duurzaamheid, om druk uit te oefenen op supermarktketens om te verduurzamen, waardoor arbeidsomstandigheden van arbeiders in ontwikkelingslanden verbeteren.

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.