Direct naar inhoud

Ode aan sterke vrouwelijke leiders

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Hoe zou de wereld eruit zien als mannen en vrouwen overal dezelfde kansen kregen? Hoe zou het politieke spel gespeeld worden als de helft van alle wereldleiders vrouw zou zijn? Hoe zou ontwikkeling eruit zien als de natuurlijke hulpbronnen – waar mannen en vrouwen van afhankelijk zijn – voor beide groepen even toegankelijk zouden zijn en als vrouwen mochten meebeslissen over het beheer?

Action Aid, Both ENDS, Milieudefensie, Schone Kleren Campagne, SOMO en TNI zijn ervan overtuigd dat de wereld er mooier en beter uit zou zien als van alle mensen die wereldwijd aanschuiven aan onderhandelingstafels, op z’n minst de helft vrouw zou zijn.

Kennis van vrouwen onmisbaar

Vrouwen zijn wereldwijd degenen die de voornaamste zorg dragen voor hun gezin en gemeenschap. Maar daarnaast is de grote meerderheid van kleinschalige boeren eigenlijk boerin. Vrouwen zijn de hoeders van hun eigen leefomgeving en daarmee van de wereldwijde biodiversiteit. Zij hebben een schat aan kennis en ervaring en hebben vaak innovatieve ideeën over het duurzaam gebruiken, beheren en beschermen van natuurlijke hulpbronnen.

Sterke vrouwen

Wij denken dat de visie, kennis en ervaring van vrouwen onmisbaar zijn voor het nemen van weloverwogen besluiten op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Maar wat vinden vrouwelijke leiders daar zelf van? Welke rol hebben vrouwen op dit moment? In het kader van Internationale Vrouwendag 2013, stelden we deze en andere vragen aan vrouwelijke leiders uit Afrika en Azië. Zij hebben allemaal een eigen kijk op de rol van vrouwen in duurzame ontwikkeling. Zes sterke vrouwen over de vrouwelijke bijdrage aan een groene, eerlijke wereld!

Klik hier om de filmpjes te bekijken(opens in new window) .

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.