Direct naar inhoud
Embassy Kyiv Ukraine CC BY-ND 2.0

Nederlandse banken scoren slecht op gendergelijkheid

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Nederlandse banken schieten ernstig tekort in hun aanpak van de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dit geldt zowel voor hun interne bedrijfsvoering als voor hun klant- en investeringsrelaties. Dit is de conclusie van een nieuw onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer (opens in new window) naar de prestaties van zeven Nederlandse banken (ABN Amro, , ING, Rabobank, NIBC, Triodos Bank en Van Lanschot Kempen), uitgevoerd door SOMO.

From glass ceilings to factory floors

Peter Ras (projectleider Eerlijke Bankwijzer): |”Banken lopen echt achter in de aanpak van ongelijkheid tussen vrouwen en mannen. Banken moeten niet alleen zelf een grote inhaalslag maken maar moeten zich ook inzetten voor verbetering van de positie van vrouwen in de bedrijven waarin ze investeren.”

Genderongelijkheid binnen de Nederlandse banken

Vrouwenrechten niet belangrijk bij investeringen

Banken steken weinig tijd en moeite in het aanpakken van de schadelijke gevolgen van hun investeringen op vrouwen, terwijl de impact hiervan groot kan zijn, blijkt uit vier case-studies. Zo hebben vrouwelijke werknemers van klanten of investeringsrelaties te maken met seksuele intimidatie op de werkvloer, onzekere arbeidscontracten en blootstelling aan chemische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid van moeders en ongeboren baby’s. Maar ook bij grote infrastructuurprojecten of mijnen is er sprake van schending van vrouwenrechten: landrechtenschendingen, blootstelling aan toegenomen prostitutie, huiselijk geweld en seksueel overdraagbare ziekten.

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.