Direct naar inhoud

‘Mind the gap’ partnerbijeenkomst op het jaarlijkse ‘UN Forum on Business and Human Rights’ 

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

SOMO’s aanwezigheid op het zesde jaarlijkse UN Forum on Business and Human Rights in Genève (Zwitserland), biedt een uitstekende gelegenheid om inhoud te combineren met netwerken. Een goed moment om partners vanuit de hele wereld face to face te spreken.

Zo kwamen SOMO en vier partnerorganisaties gisteren samen om het nieuwe Mind the Gap-project te bespreken dat op 1 januari 2018 van start gaat. Naast SOMO waren projectpartners aanwezig, inclusief Al Haq uit Palestina, Conectas Human Rights uit Brazilië en de Brusselse European Coalition for Corporate Justice (ECCJ).

We willen de strategieën blootleggen die bedrijven wereldwijd gebruiken om hun verantwoordelijkheid voor mensenrechtenschendingen te ontlopen. Met dit project willen we ook de tegenstrategieën van het maatschappelijk middenveld versterken voor effectieve toegang tot gerechtigheid voor slachtoffers.

Het VN-forum creëerde een perfecte omgeving om de strategie en de ontwikkeling van het project met internationale partners te bespreken.

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.