Direct naar inhoud

Joseph Wilde-Ramsing

Advocacy Director

Joseph is Advocacy Director bij SOMO en heeft ruime ervaring en expertise op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in een groot aantal sectoren, waaronder energie, mijnbouw, verwerkende industrie en financiën.

Nadat hij tussen 2005 en 2020 15 jaar lang het OECD Watch(opens in new window) -netwerk heeft geleid, is hij nu Senior Advisor van het netwerk. Hij staat regelmatig gemeenschappen en arbeiders bij bij het documenteren van schendingen van mensenrechten en milieu, het opkomen voor hun rechten en het zoeken naar oplossingen voor misbruik door bedrijven. Joseph is onafhankelijk adviseur van de Sociaal-Economische Raad (SER) van Nederland en zit in de Adviesraad van het Nederlands Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen.

Joseph heeft bachelordiploma’s in Politieke wetenschappen en Spaans van de Universiteit van North Carolina in Asheville en voltooide een master Politicologie aan Tulane University. In 2013 behaalde hij een Ph.D. in politieke wetenschappen en bestuurskunde aan de Universiteit van Twente in Nederland. Sinds 2005 werkt hij bij SOMO.

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.