Marian Ingrams ondersteunt mensen en gemeenschappen, wiens rechten geschonden zijn door bedrijven, bij het vinden van gerechtigheid door middel van het klachtenmechanisme van de OECD. Zij coördineert de strategische en logistieke processen van het OECD Watch netwerk en adviseert bij klachten die zijn ingediend bij de OECD. Marian ondersteunt ook SOMO’s ‘Rights, Remedy and Accountability’ team bij onderzoek en ‘advocacy’.

Hiervoor deed Marian onderzoek in India naar ‘gender mainstreaming’ in de financiële dienstverlening. Daarnaast heeft zij diverse NGO’s in India, Myanmar, Zuid-Afrika, VK en de VS ondersteund bij onderzoek, ‘advocacy’ en juridische kwesties. Marian heeft in haar thuisland, de VS, ook politieke ervaring opgedaan. Vier jaar lang heeft zij een senator ondersteunt als adviseur op het gebied van buitenlandse zaken, handel en defensie.

Marian behaalde een bachelor in geschiedenis aan de Yale universiteit en een ‘juris doctor’ graad aan Harvard met als specialisatie internationaal recht, mensenrechten en internationale ontwikkeling.