Direct naar inhoud

Marian Ingrams

Director of OECD Watch

Marian Ingrams is gespecialiseerd in het versterken van internationale standaarden en wetten op het gebied van verantwoord ondernemen, en helpt individuen en gemeenschappen om verhaal te halen bij mensenrechtenschendingen en milieuschade door bedrijven.

Ze leidt de strategische en logistieke activiteiten van het OECD Watch netwerk, adviseert de OESO en haar lidstaten over het versterken en implementeren van de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen en ondersteunt klachten bij Nationale Contactpunten. Daarnaast werkt Marian samen met het advocacy-team van SOMO aan het verbeteren van wereldwijde standaarden en wetten op het gebied van verantwoord ondernemen en het ondersteunen van strategische rechtszaken op het gebied van bedrijfsleven en mensenrechten.

Eerder deed Marian onderzoek in India naar ‘gender mainstreaming’ in de financiële dienstverlening. Daarnaast heeft zij diverse NGO’s in India, Myanmar, Zuid-Afrika, VK en de VS ondersteund bij onderzoek, ‘advocacy’ en juridische kwesties. Marian heeft in haar thuisland, de VS, ook politieke ervaring opgedaan. Vier jaar lang heeft zij een senator ondersteunt als adviseur op het gebied van buitenlandse zaken, handel en defensie.

Marian behaalde een bachelor in geschiedenis aan de Yale universiteit en een ‘juris doctor’ graad aan Harvard met als specialisatie internationaal recht, mensenrechten en internationale ontwikkeling.

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.