Direct naar inhoud

Hannah Greep

Policy & Advocacy Medewerker

Hannah Greep is beleidsmedewerker en pleitbezorger bij OECD Watch(opens in new window) , een wereldwijd netwerk van maatschappelijke organisaties dat zich richt op het bereiken van effectieve oplossingen voor schade door bedrijven door gebruik te maken van de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen inzake verantwoordelijk zakelijk gedrag en het buitengerechtelijke klachtenmechanisme van de richtlijnen, de nationale contactpunten.

Hannah helpt bij het beheer van het OECD Watch-netwerk door middel van communicatie, capaciteitsopbouw en advies over NCP-klachten. Ze ondersteunt ook onderzoek naar de toepassing van de OESO-richtlijnen en de evaluatie van individuele NCP’s. Hannah ondersteunt ook het werk van SOMO’s Advocacy team.

Voordat Hannah bij SOMO kwam, werkte ze als campagnemanager bij BankTrack in Nijmegen, waar ze het beleid van commerciële banken analyseerde en in gesprek ging met vertegenwoordigers van banken over de impact van hun gefinancierde activiteiten op natuur en mensenrechten.

Hannah heeft een bachelor in de rechten (LLB) van Cardiff University en een master in globalisering en internationaal recht (LLM) met als specialisatie mensenrechtenrecht van Maastricht University. Ze werkt sinds september 2023 bij SOMO.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.