Direct naar inhoud

In Memoriam Melanie Peters

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Tot ons verdriet is ons oud-bestuurslid Melanie Peters op 11 augustus 2021 overleden. Ze was een bevlogen en actief lid van het bestuur van SOMO van 2009 tot en met 2014, en stapte uit deze rol toen ze in 2014 werd verkozen tot lid van het Nationaal Contact Punt voor de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen.

Melanie was zeer betrokken bij de kwesties waar SOMO aan werkt en ze heeft geholpen om daadwerkelijke vooruitgang te boeken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Melanie inspireerde doordat ze haar visie op wetenschap, interdisciplinaire kennis en leiderschap wist te verbinden met grote maatschappelijke én persoonlijke betrokkenheid. Met SOMO heeft ze dat door de jaren heen op een unieke manier ingezet om de naleving van mensenrechten in internationale productieketens te bevorderen”, aldus Ronald Gijsbertsen, voormalig directeur van SOMO. “We zullen haar opgewekte bevlogenheid, brede kennis en interesse, flexibele maar vasthoudende idealisme en haar persoonlijke, stimulerende en verbindende manier van werken en zijn heel erg missen.”

“Melanie was betrokken, deskundig, kritisch en initiatiefrijk”, zegt Dick de Graaf, toenmalig voorzitter van de Raad van Bestuur van SOMO. “Met veel plezier heb ik vijf jaar met haar samengewerkt in het bestuur van SOMO. Wat vreselijk jammer dat zij zo jong afscheid van het leven heeft moeten nemen. Wij herinneren haar met dankbaarheid voor haar inzet voor SOMO in die vijf jaren.”

Audrey Gaughran vult aan: “Als nieuwe directeur van SOMO waardeer ik zeer hoe Melanie in haar tijd bij SOMO heeft bijgedragen aan de opbouw van zo’n geweldige organisatie. We hopen dat ons toekomstige werk een eerbetoon zal zijn aan haar inzet voor mensen die lijden onder schadelijke activiteiten van bedrijven.”

“Melanie’s onvermoeibare inzet voor meer rechtvaardigheid, kennis, wetenschap en vrede wordt zeer gemist door SOMO en door iedereen die haar kende. Ze was een positieve, opgewekte bouwer aan een betere wereld, en we zijn blij dat zij zo’n rol heeft gespeeld in ons leven en werk”, zegt Joseph Wilde-Ramsing, senior onderzoeker bij SOMO en nauw betrokken bij het OECD Watch-netwerk.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.