Direct naar inhoud
EKO-Eric-Kayne-scaled

Hoe techmiljardairs internet om zeep helpen

Alle BigTech-bedrijven zijn groot geworden door monopolie-strategieën toe te passen

Geplaatst in categorie:
Publicatie
Geschreven door:
Geschreven door: Margarida Silva
Gepubliceerd op:

Bijna de helft van ‘s werelds rijkste mannen – en het zijn allemaal mannen – hebben hun geld verdiend met techbedrijven. Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Sergei Brin, Steve Ballmer en Larry Page, ooit geprezen als vernieuwers en uitvinders, vergaarden hun immense rijkdom door digitale monopolies op te bouwen.

  • Case: de monopolie-macht van Big Tech (pdf, 480,14 KB)

Voor deze miljardairs en hun bedrijven is het World Economic Forum in Davos een gelegenheid om in contact te komen met beleidsmakers, en een kans om hun publieke imago op te poetsen en hun macht verder te versterken.

Deze bedrijven en hun bazen bevinden ze zich in een uitstekende positie om de volgende generatie technologieën te domineren, inclusief maar niet beperkt tot, AI.

De mythe van de tech-uitvinder die zijn garage als werkplek gebruikt, is al lang begraven. In plaats daarvan hebben we te maken met een kleine groep techmiljardairs die de regels voor de digitale economie bepalen en daar ook de vruchten van plukken. En het kan ze eigenlijk niet zo veel schelen wie daar de dupe van zijn.

Lees verder op onze Engelse website.

Meer informatie?

Deze case study is deel van een project over miljardairs en monopolie-macht. We werken hierin samen met:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.