Direct naar inhoud

Greenpeace: Nuon en Essent zetten onvoldoende stappen richting duurzame elektriciteit

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Nuon en Essent zetten onvoldoende stappen richting een duurzame elektriciteitsvoorziening. Dong lijkt de overstap naar schoon wel te willen maken en heeft plannen voor nieuwe kolencentrales afgeblazen. Dit zijn de belangrijkste conclusies van Greenpeace naar aanleiding van het nieuwe SOMO-rapport ‘Sustainability in the Dutch Powersector’.

Agnes de Rooij, campagneleider klimaat en energie: “Nuon en Essent hebben mooie groene praatjes, maar laten het in praktijk flink afweten. Tegelijkertijd laten energieproducenten zoals Eneco en Dong zien dat de overstap naar duurzame elektriciteitsproductie wel te realiseren is. We roepen Nuon en Essent op dit goede voorbeeld te volgen.”

Het onderzoek van SOMO kijkt voor het vierde jaar op rij naar de mate van duurzaamheid van de zeven grootste Nederlandse energieproducenten in Europa. De meeste energiebedrijven maken kleine stapjes richting schone energie. Nuon en Essent manifesteren zich als opvallende achterblijvers. Essent is en blijft de grootste kolenproducent van Nederland. Nuon scoort slechter dan vorig jaar en investeert de komende tijd vooral in kolencentrales. Dong lijkt de overstap naar schoon wel te willen maken. Weliswaar bezit Dong kolencentrales, zij heeft haar plannen voor nieuwe kolencentrales afgeblazen, en investeert voor elektriciteitsproductie alleen nog maar in wind-, gas- en biomassacapaciteit.

De opvallendste feiten, door Greenpeace op een rijtje gezet:

Essent/ RWE

Nuon/ Vattenfall

Dong Energy

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.