Direct naar inhoud

From glass ceilings to factory floors

Beleid van Nederlandse banken op het gebied van gender

Geplaatst in categorie:
Publicatie
Geschreven door:
Geschreven door: David Ollivier de Leth
Geschreven door: Marian Ingrams
Gepubliceerd op:

Deze studie, in opdracht van de Eerlijke Bankwijzer(opens in new window) , beoordeelt de prestaties van zeven Nederlandse banken (ABN Amro, , ING, NIBC, Rabobank, Triodos Bank en Van Lanschot) op hun aanpak van genderongelijkheid.

Het rapport onderzoekt in hoeverre vrouwelijke bankmedewerkers gelijke kansen, toegang tot leidinggevende functies, beloning en bevorderingsmogelijkheden hebben ten opzichte van hun mannelijke collega’s.

Daarnaast is onderzocht of de zeven Nederlandse banken eisen aan hun klanten en investeerders stellen om genderongelijkheid tegen te gaan. In het onderzoek zijn daarom case-studies opgenomen uit de mijnbouw-, textiel-, landbouw- en elektronicasector. Deze laten per sector de gender-gerelateerde risico’s zien, beschrijven de financiële links tussen de banken en voorbeelden van bedrijven in deze risico-sectoren en lichten toe welke stappen de banken zouden moeten nemen om de problemen aan te pakken.

De conclusie is dat de onderzochte Nederlandse banken nog een lange weg te gaan hebben om gendergelijkheid te realiseren.

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Publicatie
Geschreven door:
Geschreven door: David Ollivier de Leth
Geschreven door: Marian Ingrams
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.