Direct naar inhoud
COPINH (www.copinh.org)

FMO en het Agua Zarca project

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Nog geen twee weken na de brute moord op Berta Cáceres is Nelson García, een ander lid van COPINH, vermoord in Honduras. In de loop der jaren hebben COPINH activisten veel te maken gehad met geweld en intimidatie voor hun verzet tegen het hydro-elektrische project Agua Zarca. Dit project wordt onder andere gefinancierd door de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO.

COPINH(opens in new window) vertegenwoordigt meer dan tweehonderd gemeenschappen en verdedigt de inheemse Lenca tegen schadelijke ontwikkelingsprojecten in Honduras.

In de afgelopen jaren heeft SOMO, samen met andere organisaties, voortdurend gewezen op de problemen zowel rondom hydroelektrische project alsook rondom andere projecten die FMO financiert. Volgend op de moord van Garcías heeft FMO verklaard dat zij alle activiteiten in Honduras zullen opschorten, met inbegrip van nieuwe betalingen aan de Agua Zarca. SOMO roept FMO op om zich volledig terug te trekken uit het Agua Zarca project en is van mening dat deze voorvallen weer de noodzaak laten zien voor FMO om de manier waarop ze zaken doen te herzien.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.