Direct naar inhoud

Update: Inheemse bewoners in Panama dienen klacht in tegen FMO

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De klacht van inheemse bewoners in Panama ingediend tegen de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO (5 mei 2014) gaat door naar de volgende fase. Volgens het onafhankelijke klachtenmechanisme van de FMO (ICM) voldoet de klacht aan de ontvankelijkheidscriteria. De omwonenden verwijten FMO onvoldoende rekening te houden met haar eigen milieu- en sociale standaarden.

SOMO-onderzoeker Kristen Genovese licht toe: “We zijn positief gestemd dat ICM zo snel heeft gehandeld en de klacht nu doorgaat naar de volgende fase. Tijd is essentieel hierin omdat de bouw van de stuwdam bijna is voltooid”. Onafhankelijke deskundigen van de ICM beginnen nu aan de bespreking van de problemen met de betrokken partijen en bekijken de beschikbare documenten met betrekking tot het project. Na deze voorlopige evaluatiefase bepaalt de ICM of er een dialoog gestart wordt, een onderzoek of allebei. Lees meer >(opens in new window)

07-05-2014: Omwonenden van de Barro Blanco dam in Panama dienden op 5 mei 2014 een klacht in tegen de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO. De bank heeft 25 miljoen dollar geïnvesteerd in een stuwdam in de Tabasará rivier in West-Panama. De omwonenden verwijten FMO onvoldoende rekening te houden met haar eigen milieu- en sociale standaarden. Daarmee schendt de bank ook de internationale afspraken over inheemse volkeren.

Lees het hele artikel via deze link(opens in new window) (in het Engels).

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.