In 2003 and the first half of 2004, SOMO conducted a sector study on the garment industry. The study described trends and ‘critical issues’ in the sector from the perspective of poverty eradication and sustainable development. The trends and critical issues were identified through discussions with organisations and trade unions working on garments and textiles. The study aimed to give insights and background information for groups working on improving the situation in the garment industry and to provide arguments for civil society organisations to feed the debate on trade & investment and corporate accountability.
lees meer mindergerelateerde content
Rechtbank tikt ministerie van Financiën op de vingers in zaak katoenimport uit Xinjiang
Het ministerie van Financiën heeft niet goed genoeg gezocht naar (douane)gegevens over katoenimport uit Xinjiang. Dat concludeerde de Rechtbank van Amsterdam op 11 januari jl. naar aanleiding van een Wob-verzoek van SOMO. SOMO probeert informatie…
Europese bedrijven zwijgen over arbeidsrechtenkwesties in leerlooierijen in Bangladesh
Leerlooierijen in Bangladesh staan bekend om hun slechte arbeidsomstandigheden. Hoewel het duidelijk is dat bedrijven als Bristol, Scapino en Wortmann (bekend van de merken Caprice en Marco Tozzi) hun leren schoenen uit Bangladesh betrekken, blijft…
Luxemerken moeten de herkomst leren producten bekendmaken
Luxemerken zoals Armani, Versace, Michael Kors en Coach geven geen informatie over de herkomst van hun leren producten. Uit een analyse van SOMO blijkt dat 35 van de 44 luxemerken geen lijsten publiceren van de…
Shine a light on leather
Shine a light on leather
SOMO blij met baanbrekend Nederlands wetsvoorstel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen
De initiatiefwet ‘Verantwoord en Duurzaam internationaal Ondernemen’, die dinsdag door zes Nederlandse politieke partijen bij de Tweede Kamer is ingediend, is een ommekeer op het gebied van verantwoord ondernemen. SOMO is blij met het voorstel…
De instrumenten van de EU en de VN moeten elkaar versterken om gerechtigheid te garanderen
Het VN-Verdrag ter regulering van de activiteiten van transnationale ondernemingen en andere bedrijven (ook wel wettelijk bindend instrument of Legally Binding Instrument ofwel LBI) en de voorgestelde EU-richtlijn inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSDDD) zijn twee…
Onafhankelijk onderzoek bevestigt verantwoordelijkheid FMO voor schade door Barro Blanco-dam en adviseert compensatie
De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO is verantwoordelijk voor het verlies van levensonderhoud, de economische verliezen en de milieuschade die de bouw van de Barro Blanco-dam in Panama heeft veroorzaakt. Dit blijkt uit het eindverslag van het…
Nieuwe toolkit tegen schadelijke bedrijfsstrategieën
Het Mind the Gap-project heeft een nieuwe toolkit gelanceerd voor ngo’s om strategieën aan te pakken die bedrijven vaak aanwenden om verantwoordelijkheid voor schendingen van mensenrechten en milieuschade in hun toeleveringsketens te ontlopen. De counter-strategies…
Uitgebreide reactie op uitspraak in klachtenprocedure rond C&A
Teleurstellende uitkomst klachtenprocedure tegen C&A Arbeiders kledingfabriek in Myanmar de dupe Reactie SOMO, SKC en Myanmarese arbeidsrechtenorganisatie op uitspraak in klachtenprocedure rond C&A Deze week publiceerde de Klachten- en Geschillencommissie (KGC) van het Convenant Duurzame Kleding…