Het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada

Op 29 Juni lanceerden Transnational Institute, Foodwatch, Milieudefensie, SOMO, FNV, en Vrijschrift een nieuw rapport in een reeks van publicaties over de zin en onzin van handelsverdragen en de regels die ten grondslag liggen aan het internationale handelssysteem.

De publicatie Feiten en Fabels over CETA zoomt in op acht uitspraken van verschillende bewindslieden die bij CETA betrokken zijn: we kijken naar de beloftes dat CETA groei en banen genereert, de hervormingen van ISDS, het duurzame gehalte van het verdrag, de relatie tussen CETA en TTIP, de gevolgen voor de landbouwsector en voedselveiligheid, en hoe CETA omgaat met data en privacy.

CETA, de Comprehensive Economic Trade Agreement tussen Canada en de Europese Unie, is een belangrijk hoofdstuk in de voortdenderende trein van vrijhandel. Volgens voorstanders zouden verdragen als CETA goed zijn voor de economie en de werkgelegenheid, in de praktijk zijn vooral de belangen van grote bedrijven ermee gediend, het MKB – leverancier van 70% van alle banen in Nederland – niet!

lees meer minder
publication cover - CETA: feiten en fabels
wilt u een donatie doen?