Direct naar inhoud

Afschaffing dividendbelasting van de baan

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Eerlijke belastingen voor multinationals

SOMO verwelkomt het nieuws dat het kabinet met nieuwe plannen gaat komen voor de dividendbelasting. Alhoewel premier Rutte het slechts nog heeft over het “opnieuw wegen”, zou het nu heel onwaarschijnlijk zijn wanneer de dividendbelasting toch nog wordt afgeschaft.

Arnold Merkies: “Het heeft lang moeten duren voordat het kabinet tot inzicht kwam, maar het ziet er naar uit dat we eindelijk van deze ondoordachte maatregel af zijn. Het geeft aan dat maatschappelijk verzet wel degelijk helpt. Maar tegelijkertijd zijn we er nog niet. De vraag is namelijk wat het kabinet nu in plaats daarvan wil gaan doen. Wordt het slechts vervangen door andere cadeautjes richting multinationals? Of is het kabinet ook bereid te gaan investeren in maatregelen waar de maatschappij als geheel wat mee opschiet. Het kabinet krijgt nu de kans om te stoppen met de race to the bottom en te laten zien dat ze geen verlengstuk zijn van de lobby van enkele grote bedrijven, maar dat ze er zijn voor iedereen.”

De aanhouder wint: hoe Rutte zwichtte voor de jarenlange lobby van het bedrijfsleven

Vanuit Tax Justice Nederland werd de afgelopen maanden het maatschappelijk verzet georganiseerd tegen het afschaffen van de dividendbelasting. Maatschappelijke organisaties werkten daarin samen in een intensieve campagne, met onder meer een petitie (opens in new window) en een symposium(opens in new window) rond de dividendbelasting. SOMO coordineert het netwerk. Ook publiceerde SOMO diverse kritische artikelen en publicaties over het afschaffen van de dividendbelasting.

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.