Direct naar inhoud

Wij willen WOK

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Consumenten kunnen op de website www.wijwillenwok.nl hun steunbetuiging achterlaten voor de strijd van de Consumentenbond voor de invoering van de Wet Openbaarheid productie en Ketens (WOK).

Consumenten willen weten wat ze kopen. Daarnaast stelt de overheid dat consumenten verantwoordelijk zijn voor producten die ze kopen en bedrijven met hun koopgedrag moeten sturen om goede praktijken te stimuleren. Om invulling te geven aan deze verantwoordelijkheid hebben consumenten betrouwbare informatie nodig. De WOK geeft hen het recht op betrouwbare informatie over de maatschappelijke aspecten van productie.

Eerlijk en duurzaam
De Consumentenbond heeft in 2002 de WOK opgesteld. Analoog aan de Wet openbaarheid van bestuur waarmee burgers de overheid kunnen dwingen bepaalde informatie te verschaffen. De WOK moet betrouwbare en verifieerbare informatie opleveren op basis waarvan producten met elkaar vergeleken kunnen worden. Consumenten kunnen zo hun wensen voor een eerlijke en duurzame samenleving inhoud geven. Wijwillenwok is een initiatief van MVO Platform, Consumentenbond en Fairfood.

De lancering van de website vond plaats tijdens het debat ‘Wie regelt de knopen van je regenjas’. Het debat is hier(opens in new window) terug te zien.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.