Direct naar inhoud

Van Gennip reageert op vragen OESO Richtlijnen

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De publicatie van het OECD Watch rapport leidde tot kamervragen aan staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw van Gennip.

Naar aanleiding van het in september 2005 door OECD Watch gepubliceerde rapport over de OESO Richtlijnen stelden zowel het CDA als Groen Links vragen in de Tweede Kamer aan staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw van Gennip. In het rapport "Five Years On; a review of the OECD Guidelines and National Contact Points" stelt OECD Watch dat de OESO Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen ontreikend zijn voor het doel waartoe zij in 2000 zijn opgesteld.

Momenteel gelden de OESO-richtlijnen alleen voor investeringsrelaties. De staatssecretaris werd gevraagd wat zij gaat doen om de richtlijnen verbreed te krijgen naar handelsgerelateerde transacties. Ze zegt te pleiten voor een OESO-studie naar het vormgeven van MVO in handels- en productieketens. Op de vraag hoe de richtlijnen een meer verplichtend karakter kunnen krijgen, antwoordt van Gennip geen voorstander te zijn van verplichting. Het verplicht stellen van de OESO-richtlijnen stuit volgens de staatssecretaris op een aantal bezwaren.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.