Direct naar inhoud
CETA und TTIP stoppen/Flickr

Uitstel CETA is laatste kans voor echte eerlijke handel

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De Europese Raad van Handelsministers is er vandaag niet in geslaagd om een besluit te nemen over het handelsverdrag CETA. Er zijn nog teveel belemmeringen om te tekenen. Het Duits Constitutioneel Hof stelde aanvullende eisen aan het verdrag, Roemenie en Bulgarije hebben nog discussie over de visa-regelingen en het Waalse Parlement blijft tegen CETA in zijn huidige vorm. FNV, foodwatch, Milieudefensie, de Consumentenbond, SOMO en TNI zijn blij met dit uitstel.

Jurjen van den Bergh namens de organisaties: ‘In Nederland hebben we ons laten opjagen en is onvoldoende geluisterd naar de zorgen in de samenleving. Dit uitstel biedt minister Ploumen en haar Europese collega’s een laatste kans voor een beter handelsverdrag met Canada, om ook echt te ‘resetten’ zoals zij eerder aangaf te willen. Laat zij daar dan meteen werk van maken nu deze gelegenheid er is. Het verdrag zoals het er nu ligt is alleen goed voor bedrijven, levert nauwelijks tot geen groei op en is wel schadelijk voor rechtsstaat, voedselveiligheid, arbeidsvoorwaarden en milieu.’

Manifestatie 22 oktober

De maatschappelijke organisaties organiseren aanstaande zaterdag 22 oktober om 13.00 uur op het Museumplein een manifestatie voor Eerlijke en Duurzame Handel en een stop op de Foute Handelsverdragen CETA, TTIP en TiSA.

Meld je aan via: 

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.