Direct naar inhoud

Trade is war: lezing en interview met Yash Tandon

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Het TTIP debat is hot! Maar hoe moeten we TTIP zien in het grotere plaatje van wereldwijde vrije handel, wat is de relatie tussen het Noorden en het Zuiden en de geopolitieke dynamiek achter deze vrijhandelsovereenkomsten?

Het Transatlantische Handels- en Investerings Partnerschap (TTIP), het nieuwe handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten dat momenteel wordt onderhandeld is zeer controversieel en heeft het publieke debat over de kosten en baten van de globalisering voor de samenleving weer doen oplaaien. In Nederland is er bezorgdheid over transparantie, de groeiende macht van de grote bedrijven en de gevolgen voor het milieu.

3 juni – 20-22 uur – de Balie, Amsterdam

Op woensdag 3 juni, zal Yash Tandon zijn nieuwe boek ‘Trade is War’ presenteren. Tandon is een Oegandese academicus met tientallen jaren ervaring als onderhandelaar bij onder andere de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Van land en water tot gezondheid en mensenrechten, volgens Tandon is alles nauw verbonden met de kwestie van de vrije handel. Handel en investeringsovereenkomsten staan vooral in dienst van multinationals. Tandon stelt dat, voor de overgrote meerderheid van de mensen, en vooral die in de armere regio’s van de wereld, vrijhandel de ontwikkeling niet alleen belemmert – maar bovendien resulteert in meedogenloze golven van geweld en de verarming van het leven.

Na de boekpresentatie modereert Natasja van den Berg een levendige discussie met het publiek. Wat betekent de ervaring van Tandon voor het TTIP debat? Kom en neem deel aan een gesprek met Yash Tandon!

Entree gratis, registreer hier(opens in new window) .

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.